About

Texterna i Klassperspektiv tas fram av ett skribentkollektiv med kontakter runtom i världen. Olika inlägg är skrivna av olika personer.

Vi hämtar vår drivkraft utifrån det faktum att ”mainstream”-media – den s.k. ”tredje statsmakten” – av politiska hänsyn till eliten systematiskt döljer eller vanställer sådan information eller sådana sammanhang som utmanar den världsbild som eliten vill att vi alla ska ha.

Vårt syfte är att utifrån ett tydligt klassperspektiv lyfta fram sådant som etablissemangets medier väljer att inte skriva om.

Vi har som mål att förmedla fakta, sammanhang och klassperspektiv snarare än bara ”åsikter”.

Vi har dock i grunden ett tydligt ställningstagande för arbetarklassen, och utgår från en marxistisk analys. Samtidigt avvisar vi den falska föreställningen att man kan beskriva samhällsfrågor ”neutralt”: Varje beskrivning av sådana frågor har med nödvändighet ett perspektiv och utgår från en grundinställning. ”Mainstream”-media utgår i regel från borgarklassens och/eller elitens perspektiv samt en liberal grundinställning. Klassperspektiv utgör en liten motvikt till detta.

Vi har en tydlig gränsdragning gällande kommentarer på Klassperspektiv: Kommentarer med rasistiskt, homofobt eller annat högerextremistiskt innehåll kommer att avvisas. Likaså erbjuder Klassperspektiv ingen plattform åt företrädare för rasistiska eller andra högerextrema organisationer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: