”Occupy Tripoli” – tiotusentals protesterar mot de avskydda ”rebell”-miliserna

8 Dec


”Folket kräver att milisen ger sig av” – en bild från gårdagens massdemonstration, ”Occupy Tripoli”, i Tripoli igår, mot de hatade, reaktionära ”rebell”-miliserna.

Martyrtorget i Libyens huvudstad Tripoli fylldes igår av tiotusentals rasande människor som samlats för att unisont skrika ut sitt enda budskap till de reaktionära ”rebell”-miliser som ockuperat deras stad sedan i augusti:

”Irhal! – Försvinn!

Den kampvåg på Tripolis gator som började när några hundra modiga människor för ett par månader sedan trotsade rädslan och våldshotet från de totalt reaktionära väpnade band som av imperialismen hyllas som ”rebeller”, har nu vidgats.

Gårdagens massdemonstration, med tydliga paralleller till hur det hela började i Egypten i januari i år, var resultatet av en mobilisering på Facebook. Det har spritts som ett Facebook-event bland annat på denna Facebook-sida.

Demonstranterna associerar sig till ”Occupy-rörelsen” över hela världen. De kallar också sin proteströrelse mot de hatade ”rebell”-miliserna för ”Occupy Tripoli”.

Manifestationen har även spritts på twitter, bland annat genom twittraren ”Occupy Tripoli”.

Mainstream-medier har – liksom vissa (idag förmoldigen väldigt skamsna och rådvilla) inom den vänster som gått på imperialistpropagandan om att de reaktionära miliserna skulle ha varit progressiva på något sätt – gjort sitt bästa för att tona ned eller heölst totalt förtiga denna otroligt betydelsefulla libyska kampvåg. Som vanligt när mainstream-medierna ska beskriva en progressiv kampvåg, används det klassiska uttrycket att ”hundratals” demonstranter samlades på torget. Alltid ”hundratals”, även om det (som synes på filmklipp och bilder) var tusentals eller tiotusentals.

Nyhetsbyrån Reuters är en av få bland mainstream-medierna som över huvud taget nämner denna fantastiska spridning av den arabiska våren till ett nytt land – nämligen Libyen – och citerar faktiskt en av demonstranterna:

”To me they are not revolutionaries anymore, they are gangs,” said 38 year-old Abdurrauf bin Suleiman.”

En annan demonstrant citeras i Magharebia:

”Tripoli har gjorts fattigare, sorgset, är slaget i bojor, befinner sig i hopplöshet, känns förlorat och befinner sig under förtryck. Precis som vi rensade Libyen från den största tyrannen i världen, kommer vi att rensa Tripoli från dessa väpnade grupper.”

I vår moderna värld kan inte mainstream-medier mörklägga ett sådant kamputbrott. Genom twitter och andra sociala medier når nyheterna och bilderna ut ändå. Och arabiska nyhetssändningar som aldrig återges i väst hittar vi på youtube och andra sociala medier.

”Vi vill inte ha främlingar här i Tripoli som kommer med sina tunga vapen, vi vill inte ha väpnade miliser som kallar sig brigader. Vi vill inte ha dem som påstår sig skydda säkerheten i Tripoli!”

– Så sade denna rasande talare, en av många på ”Occupy Tripoli” igår på filmklippet nedan.

Ungdomar delade under demonstrationen ut flygblad som uppmanar ungdomen att ”rädda Tripoli från de beväpnade gängen som kallar sig revolutionärer”.

Det handlar alltså om en öppen konfrontation mot dessa hatade ”rebell”-miliser.

På Facebook hittar vi här ett loggfoto av ”Occupy Tripolis” banners:

Vi får entuisiastiska rapporter från massor av demonstranter som twittrar fram sådant som mainstream-medier och ”rebellernas” fan club inom vänstern försöker tysta ned. En av de som bryter mörkläggningen är twittraren Occupy Tripoli.

En annan demonstrant, twittraren Tripolitanian skrev:

”The size of the #OccupyTripoli protest is bigger than I thought”

Twittraren AzizBelhajs twittrade:

”Today #Tripoli made its point. Great turnout and great demo. By far the best demo I have been to, very civilized”

Många twittrare lade ut bilder som får förhoppningarna att komma på skam hos mainstream-medierna och ”rebellernas” naiva anhängare i väst som velat få det till att ”Occupy Tripoli” egentligen bara var en marginell företeelse:

https://twitter.com/#!/AzizBelhaj/status/144481338458779650/photo/1

https://twitter.com/#!/AzizBelhaj/status/144481338458779650/photo/1

http://twitpic.com/7pxhhc

http://twitpic.com/7py749

http://twitpic.com/7pxyno

http://twitpic.com/7pwtxd

https://twitter.com/#!/4Adam/status/144472619931025408/photo/1

Tripolis massor har rest sig, och de ser ut att vara på väg att lyckas med sin revolution som i första hand syftar till att köra ut de hatade, ockuperande ”rebell”-miliserna”.


Ut med ”rebellerna”! – Rasande folkmassor fyllde Tripolis Martyrtorg igår. Ovan ännu ett filmklipp från denna fantastiska händelse.

Om kampen går vidare, som det ser ut, kommer Tripoli snart att äntligen kunna vara befriat, efter så lång tids ockupation, förtryck, terror och rasistiska övergrepp.


Nej till ”rebellerna”! Martyrtorget i Tripoli igår.

Protesterna sprider sig över Libyen och har även nått Benghazi, som synes på nedanstående dramatiska filmklipp.

En ny Facebook-event kallar till stora feministiska protestdemonstrationer i Tripoli och Benghazi för att skydda de libyska kvinnornas rättigheter.

Dessa protestdemonstrationer är i direkt opposition till de reaktionära ”rebellerna” och deras NTC-regim, som försöker påtvinga det libyska folket sharia-lagar. Massrörelsen är inte ett resultat av ”rebellerna” på något annat sätt än att ”rebellernas” terror har tjänstgjort som de ”reaktionens piskrapp” som så ofta i historien har provocerat fram en kraftfull, revolutionär motreaktion från de förtryckta. Khadaffi-regimen utgjorde, som vi tidigare påpekat, ett hinder för denna massornas rörelse, men den är nu riktad mot de väpnade, reaktionära grupper som med våld tagit makten över libyerna.

Klassperspektiv kommer att återkomma med en fördjupad analys av den libyska revolutionen, som uppenbarligen började igår den 7 december 2011.


Ett av de senast upplagda filmklippen från demonstrationen mot de hatade ”rebellerna” i Tripoli. (det är inte Klassperspektiv som kallar dessa avskydda ”rebeller” för ”råttor”; vi tar avstånd från dylika invektiv.)


Upprörda känslor.

Tillbaka till Klassperspektivs huvudsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: