Kommer USA och NATO att anfalla Syrien och Iran?

24 Okt

Den amerikanske senatorn John McCain, som kandiderade mot demokraternas Barack Obama i presidentvalet 2008, varslar nu om möjligheten av en USA-attack mot Syrien enligt det mönster som skapades genom attacken mot Libyen. Så skedde – illavarslande nog – i Syriens grannland Jordanien, där McCain deltog på ett möte med Världsekonomiskt Forum. McCain sade:

”Nu när de militära operationerna i Libyen går mot sitt slut, kommer det att bli ett större fokus på vilka praktiska militära operationer som kan övervägas för att försvara civila i Syrien.”

McCain lutar sig mot önskemål från delar av den syriska oppositionen om en utländsk militör intervention. Den tidigare republikanske presidentkandidaten tillägger att Bashar al-Assads syriska diktatur ”inte ska tro att den kan komma undan med massmord”.

Siktet verkar också vara allt tydligare inställt på Iran. Vi har redan sett de amerikanska anklagelserna mot Iran angående inblandning i en mordkomplott mot den saudiska ambassadören i USA. I samband med att han diskuterade ett tänkbart militärt anfall av USA mot Syrien, sade McCain också:

”Mörka krafter i regionen, särskilt Iran, arbetar hårdare än någonsin på att kapa det löfte som många kallar den arabiska våren.”

Madison Ruppert kommenterar i Activist Post:

”Man behöver inte vara något geni för att se att McCain varnar den iranska regimen att de mycket väl kan bli nästa på listan över globalistiska militöra interventioner om de inte passar sig.”

Nu finns det lyckligtvis röster inom den syriska oppositionen som motsätter sig en ”libysk utveckling” i form av imperialistisk väpnad intervention och med det förvärrade blodbad detta sannolikt kommer att leda till – se kolippet nedan. Men imperialismen kommer inte att ha svårt att skaffa sina lokala förespråkare för väpnad intervention.

Tillbaka till Klassperspektivs huvudsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: