Belägringen av Sirte har hävts genom ett nytt motanfall

18 Okt

Sirtes försvarare har genom ett nytt motanfall idag tisdag lyckats bryta belägringen av staden. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters’ utsända.

Enligt Reuters-kommunikén har NTC-miliserna drivits tillbaka ytterligare två kilometer, och nu är striderna tillbaka vid konferenscentret Ouagadougou.

”Optimismen bland NTC-krigarna har ersatts av förtvivlan”, meddelar Reuters’ utsända.

En NTC-krigare citeras i Dagens Nyheter:

”De skjuter på oss från alla håll!”

Samtidigt upprepas proklamationer från NTC-styret i Tripoli om att NTC-milisen helt plötsligt har lyckats erövra hela Bani Walid (fast ibland heter det ”nästan hel Bani Walid”, förutom ”motståndsfickor”). Detta finns det dock, såvitt Klassperspektiv kan se, inga oberoende uppgifter på – om man nu inte räknar Qatar-baserade och NTC-sympatiserande Al Jazeera som en ”oberoende källa”. Mot bakgrund av att NTC-källor tidigare kommit med diverse proklamationer om att olika ledande personer i kretsen kring Khadaffi tagits tillfånga – påståenden som varje gång visat sig vara ingenting annat än påhitt i avsikt att försöka påverka stridsmoralen hos de som bjuder motstånd i t.ex. Sirte – bör man, åtminstone tills vidare, ställa sig avvaktande till uppgifterna om att Bani Walid helt plötsligt har erövrats.

Klassperspektiv återkommer när andra medier besökt Bani Walid, eller fronten vid Bani Walid. Besökare på Klassperspektiv som har närmare uppgifter kring detta får gärna höra av sig genom kommentarsfunktionen.


Några av Sirtes försvarare som hamnat i NTC-milisens klor förs bort.

Tillbaka till Klassperspektivs huvudsida

Annonser

4 svar to “Belägringen av Sirte har hävts genom ett nytt motanfall”

 1. Malin Havtorn 18 oktober, 2011 den 10:27 e m #

  Reuters, DN, Sveriges Radio – varför litar ni plötsligt på gammelmedia?

 2. profanum_vulgus 19 oktober, 2011 den 8:42 f m #

  Malin Havtorn:
  När de rapportera om sådant som går emot deras agenda så kan man ju utgå ifrån att de skönmålat nederlag.

  • klassperspektiv 19 oktober, 2011 den 8:59 f m #

   Malin: Ja, det är som profanum_vulgus skriver. När en part – i det här fallet corporate media – skriver om sådant som inte gynnar deras agenda, har det mer trovärdighet än när de skriver om sådant som gynnar deras agenda.

   Men i allmänhet är t.ex. Reuters, DN och Sveriges Radio helt otillräckliga (och ofta opålitliga) som informationskällor. I annat fall hade vi inte behövt starta Klassperspektiv.

 3. Kerstin 20 oktober, 2011 den 1:59 e m #

  Och radion rapporterar just nu att Ghadafi är gripen, skadad men att han andas. Därmed närmar sig väl sanningen stund, om Libyen nu får den blomstrande fria demokratiska framtid som rebellanhängarna i Europa tänker sig, eller om de går samma öde tillmötes som Irak. Jag gissar nog på det senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: