Jesse Jackson, Jr. uppmanar den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag att inleda en förundersökning angående de rapporterade morden på ”svarta” libyer i staden Tawergha

15 Okt

Den amerikanske kongressledamoten Jesse Jackson, Jr. uppmanar den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag att inleda en förundersökning angående de rapporterade morden på ”svarta” libyer i staden Tawergha:

”Jag anser att det är absolut nödvändigt att Förenta nationerna och den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag undersöker vad jag menar är brott mot mänskligheten.”


Global Post rapporterar om de systematiska rasistiska förföljelserna av ”svarta” i de NTC-styrda delarna av Libyen.

Klassperspektiv har tidigare rapporterat om Tawergha, staden som tömts på sin ”svarta” befolkning av reaktionära och rasistiska NTC-”rebeller”.

Jesse Jackson, Jr. säger till Black Star News:

”Det är en moralisk skandal. Som dr Martin Luther King, Jr. sade, ’Varhelst en orättfärdighet sker, är det ett hot mot rättfärdighet överallt’!”


Dessvärre är Martin Luther King, Jr. mördad. Om han varit i livet skulle Obamas stöd till de rasistiska NTC-styrkorna ha varit helt omöjligt.

Nu vet vi ju av erfarenhet att praxis för Internationella brottsmålsdomstolen i Haag är att användas enbart mot förbrytare mot mänskligheten som inte representerar eller står på de mäktiga västliga staternas sida. En process mot de som misstänks skyldiga till utplånandet av staden Tawergha skulle snabbt sprida sig till att inkludera flera misstänkta brott mot mänskligheten i Libyen, vilket oundvikligen skulle dra in såväl NATO-befäl som högt uppsatta politiker i Europa och USA.

Nu har USA – genom sin vägran att ratificera regelverket – gjort det möjligt att vägra lämna ut sina medborgare till Internationella brottsmålsdomstolen i Haag. Men såväl NATO-befäl i Europa som högt uppsatta politiker i Europa kan i princip ställas inför rätta i Haag. Av den anledningen är det tämligen uteslutet att Jesse Jackson, Jr. ska ha någon framgång i sina krav på att domstolen tar upp Tawergha.


Bosnienserber ställdes inför rätta för Srebrenica (se ovan), men liknande övergrepp i de NTC-kontrollerade delarna av Libyen mot ”svarta” för deras hudfärg och envar som motsätter sig NTC:s och NATO:s styre, kommer aldrig någonsin att leda till någon som helst uppmärksamhet från Internationella brottsmålsdomstolen i Haag. På sikt kommer detta att avslöja Internationella brottsmålsdomstolens hyckleri och urholka dess trovärdighet.


”Svarta” arbetare förs bort av den reaktionära NTC-milisen.


Mamadou Sadio Jallow, en 25-årig gambier i den reaktionära NTC-milisens våld berättar vad han vågar för Al Jazeeras Evan Hill. Vissa cyniker tvekar inte att utpeka ”svarta” människor som ”legosoldater”, trots att Amnesty Press i sitt senaste nummer konstaterar att det inte gått att bekräfta förekomsten av legosoldater från länder söder om Sahara på Khadaffis sida.


Denna afrikanska kvinna berättar om våldtäkter på ”svarta” kvinnor utförda de reaktionära NTC-banditerna. De afrikaner som försvarar kvinnorna mot att våldtas kanske betraktas som ”legosoldater” och legitima mål för utomrättsliga avrättningar? Säkerligen inget som intresserar Internationella brottsmålsdomstolen i Haag.


Den reaktionära NTC-milisen står för en omfattande rasistisk terror. Det är antagligen inget som Internationella brottsmålsdomstolen i Haag kommer att engagera sig i.


Amnesty International uttrycker i sina karaktäristiskt försiktiga ordaval oro över terrorväldet i de NTC-styrda delarna av Libyen. Inte heller detta är något som intresserar Internationella brottsmålsdomstolen i Haag.

Vissa cyniker borde kanske ta och lyssna litet på Mutabaruka…

Istället för Internationella brottsmålsdomstolen i Haag kanske Jesse Jackson, Jr. skulle vända sig till den domstol som Mutabaruka drömmer om?

continuing de oppression of black people
by the same colonialist masters
why u can’t learn
no so called third world country
has been able to break loose
from these money hogs
you have black people
in a vicious cycle.

you have been dividing black people
your promisin de people
right back into slavery

yes, cause only one people
a clean de street
one people a eat out a garbage heap
one people to cut sugar cane
one people in a sun an rain
one people a toil
an one people a collect de coil

Tillbaka till Klassperspektivs huvudsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: