Hjälp till att stoppa bombningarna av Libyen!

3 Okt

Klassperspektiv vill uppmana sina besökare att kontakta redaktionerna för de stora medierna – nyhetsredaktioner på TV och radio, nyhetsredaktioner på de stora tidningarna – och kräva att de ger ordentlig uppmärksamhet åt den humanitära katastrofen i Libyen.

Trycket på mainstream-medierna ökar uppenbarligen, eftersom vi de senaste dagarna sett några lama skildringar av människor som flyr från Sirte. Men mainstream-media har ännu inte beskrivit den fulla dimensionen av den humanitära katastrofen. Framför allt: De berättar inte vad denna humanitära katastrof beror på, att den orsakas av bombningar av NATO – där Sverige bidrar med flygspaningar. (Istället nöjer sig t.ex. Dagens Nyheter med att låta NTC-armén beskriva exempelvis en nyligen erövrad by som ”fri” – trots att flertalet invånare flytt undan den framryckande NTC-armén.)

Det följande måste förklaras väldigt tydligt, eftersom det inte råder något tvivel om saken:

* Den humanitära katastrofen orsakas av NATO:s flygbombningar.

* NATO:s flygbombningar är ett brott mot FN-resolution 1973 och mot FN-stadgan.

Såväl utländska observatörer som rebellföreträdare (se tidigare inlägg på Klassperspektiv för källor till detta) intygar att NTC-armén inte klarar sig utan NATO:s bombningar.

Allt mänskligt lidande i de belägrade städerna Sirte och Bani Walid orsakas inte direkt av NATO-bomber – mycket beror också på NTC-arméns artilleri- och raketbombardemang. Men utan NATO:s flygunderstöd skulle inte NTC-armén kunna vara där och bombardera städerna med sina kanoner och raketer, utan NATO:s flygunderstöd skulle inte NTC-armén kunna svälta ut Sirte.

Kräv att medierna beskriver den fulla vidden av den humanitära katastrofen i Libyen!

Kräv att medierna uppmärksammar det flagranta brott mot FN-resolution 1973 som NATO och den svenska regeringen begår dagligen!

Huvudpunkterna i FN-resolution 1973 som antagits under Chapter VII of the United Nations Charter:

kräver ett omedelbart eldupphör och totalt slut på våld och alla attacker mot, och övergrepp på, civilbefolkningen;
upprättar en flygförbudszon över Libyen;
auktoriserar alla medel för att skydda civilpersoner och områden med civilbefolkning, förutom ”ockupation av främmande makt”;
förstärker vapenförbudet och särskilda aktioner mot legosoldater, genom att tillåta tvångsinspektioner av flygplan och skepp;
förbjuder alla flyg till Libyen;
fryser tillgångar som till hör Libyska myndigheter och bekräftar åter att sådana tillgångar skall användas till det libyska folkets fördel;
utvidgar reseförbudet och frysningen av tillgångar för ett antal ytterligare individer och libyska enheter (FN:s säkerhetsråds resolution 1970).
etablerar en panel med experter för att bevaka, och för att verka för genomförandet av sanktionerna.


NATO:s stridsflyg bombar Sirte.

Det måste bli ett stopp för NATO:s bombningar!

Sprid detta upprop på andra bloggar, på Facebook, på olika communities!

Tillbaka till Klassperspektivs huvudsida

Annonser

5 svar to “Hjälp till att stoppa bombningarna av Libyen!”

 1. Kerstin 4 oktober, 2011 den 12:01 f m #

  Sorgligt att konstatera att det inte finns en enda Torgny Segerstedt bland de stora drakarnas chefsredaktörer.

 2. Kerstin 4 oktober, 2011 den 10:18 e m #

  Jag har fört in er uppmaning som blogginlägg på Motvallsbloggen, samt skickat nedanstånde till två redaktörer på vardera av dessa tidningar: DN, GP, AB, SvD och en på Expressen.

  Till redaktören
  Med anledning av de bristande rapporteringen om de humanitära katastroferna i Libyen:

  Ett utdrag ur dagens inlägg på Motvallsbloggen:
  Vi är ganska många, trots medias lögnaktiga krigspropaganda och tigande om vidden av tragedin i Libyen, som anser att media sviker inte bara oss svenskar genom att inte informera oss korrekt, utan värre, att de trampar på allt vad humanitet heter när de inte talar om vad som faktiskt händer i Libyen just nu, exempelvis under belägringen av staden Sirte (c:a 100.000 invånare).
  Nato bombar staden hela dagarna, boningshus, sjukhus, skolor. Rebellerna, som omringat staden, skjuter med tungt artilleri in över civilbefolkningen. Man förhindrar tillförsel av mat, har bombat sönder elverk och vattenförsörjningen så att människor varken har elektricitet, något att äta eller att dricka, så att barn börjar dö av svält, så att sjukhusen, som är överfulla, de som inte är helt sönderbombade, saknar det mesta för att kunna hjälpa och rädda dem som är skadade.
  DETTA KALLAR NATO FORTFARANDE FÖR ATT “SKYDDA CIVILA”.
  Det är en ren skandal att svenska attackstyrkor (det vi har numer istället för ett försvar) deltar i denna belägring och utan att de flesta svenskar vet om vad som görs i allas våra namn, och med våra skattepengar dessutom.
  Det är en skandal att media tiger och har varit med och spridit en massa propagandalögner för att legitimera Natos bombattacker, men inte talar om vad som faktiskt händer i Libyen på grund av dessa attacker.
  Vi kan bara djupt beklaga att det inte tycks finnas en enda Torgny Segerstedt bland de stora drakarnas chefsredaktörer.
  Mvh
  Kerstin Berminge
  Mer här:
  http://www.alba.nu/motvallsbloggen/index.php?s=Libyen&submit=Search

 3. klassperspektiv 5 oktober, 2011 den 8:14 f m #

  Vackert skrivet, Kerstin! Vi får hoppas att många människor gör som du och skriver till de stora redaktionerna om att de måste börja tala om sanningen om det mänskliga lidandet i Libyen och Sveriges roll i det smutsiga spelet! Hör gärna av dig med vad du får för svar från redaktionerna.

 4. Erik Svensson 5 oktober, 2011 den 9:26 f m #

  Bra inlägg! Sorgligt bara att vissa (ex)trotskister, NTC-kramare och krigshetsande revolutionsromantiker fortfarande inte erkänner dessa övergrepp.

 5. Bo Almunger 8 oktober, 2011 den 9:05 f m #

  Jag kan inte förstå vissa inom vänstern som försvarar NTC och NATO:s bombningar av Libyen. Jag har sett att somliga av dem upphöjer de sin egen trovärdighet på föregiven faktabasis och trampar ned motståndare för deras politiska hemvist och/eller skumma faktakällor. Men som det kan bli när impulsgenombrotten kanaliseras genom fabricerade fakta och överexponerade proportioner, får deras uttalanden ett annat läsvärde än vad de själva anar, för de kan inte se skogen för alla träd.

  Dessa hoppar runt bland regimerna, som tagit form inom förtryckta folk: envälden, t o m bödelsvälden, och fr a likriktade diktaturer. De bockar av dem (och de som inte ser dessa samhällen som motrevolutionens största kraftverk), för att brösta upp sig själva till vad de kallar ”revolutionära socialister”. Men följdfrågan låter inte vänta på sig: sedan när stärker sig den revolutionära socialismen, i sak och verkansgrad, av att ARMADAN FÖR KONTRAREVOLUTIONÄRA PROJEKT (NATO-IMF/Världsbanken-ECB-dollar/eurobandet-G20-överstatliga politikjuntor och kapitalderivatens världshushållning) KALLAS IN OCH MOBILISERAS I BRÄSCHEN? Vem bygger en förfalskarskola om DET SOM VERKLIGEN HÄNT, när 7 500 operationer, närmare 20 000 överflygningar och mer än 50 000 bomber från anti-khadaffipaktens sida [räknat till slaget om Tripoli] händelsevis nämns (och då som ”insats”), behandlas som ett kommatecken inom parentes eller bara förtigs. Allt som vissa av dessa NTC- och NATO-bombningsförsvarare inom vänstern säger och torgför är LJUG, så länge de inte förhåller sig till hårda data och inte bara artefaktisk mjukvara. Ljug kommer inte närmare sanningen bara genom att upprepas.

  Vänstern i Sverige verkar i en mycket liten skala. Vore det inte för just det, skulle den politiska förbrytelsen från NTC- och NATO-bombningsförsvararna inom vänstern vara i samma klass som den socialdemokratiska partihögern 1914 och kommunistinternationalen 1935. De vacklar inte, olikt många av oss andra anser de inte strids- och faktamönstret som snårigt och svårorienterat, och orsaken till det är en enda: de SKAPADE FAKTA som själva krigsoperationen åstadkommit, NATO-Övergångsrådspaktens byggnadsverk. Nu kan de glädjas tillsammans med sina likasinnade, som förväxlar elände med lycka: ”(…) nu kan äntligen libyerna bygga lokala ekonomier”. Det stämmer nog, för exporten av oljeprodukter kommer fortsättningsvis ledas och fördelas av internationella oljebolag (IOC:s), med plats för lite libysk samägo och lätt beskattning/bo almunger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s