Ny ”arabisk vår” på Tripolis gator – massprotester för att kasta ut ”rebellerna” ur staden

1 Okt

I gårdagens inlägg på Klassperspektiv berättade vi om Tripoli-bornas växande vrede mot ”rebellerna” som invaderat och ockuperat deras stad, och hur allt fler Tripoli-bor övervinner rädslan och börjar agera för att kasta ut ”rebellerna” ur sin stad.

Som vi skrev, rapporterade nyhetsbyrån AP i förrgår om hur ”rebellerna” uppträder som en sannskyldig ockupationsarmé i Tripoli:

”De belamrar gatorna i innerstaden, sticker ut i den täta trafiken, de unga männen i revolutionärt mode – buskiga skägg, röda baskrar och tillhörande kläder. De låter sina AK-47-automatvapen sticka ut genom bilfönstren och fyrar då och då av några skott upp i luften.”

Mohammed Shabbu, en Tripoli-bo som anslutit sig till en nybildad organisation för att få ut ”rebellerna” ur Tripoli, berättar för AP att ”rebellerna” sätter skräck i Tripolis barn. Han säger om ”rebellerna”:

”De skjuter helt kaotiskt, slåss om var de ska sätta upp sina baser, gör räder mot hem utan tillstånd och ibland helt utan anledning.”

Vissa inom den NATO-bombningsstödjande lilla gruppen inom vänstern må kalla ”rebellerna” för ”dessa mina älskade”, men massorna i Tripoli visar dem alltså allt annat än kärlek.

Nu kommer – se ovan – de första filmbilderna på hur Tripoli-borna börjar samlas i massdemonstrationer för att driva ut de impopulära, självutnämnda ”revolutionärerna” ur sin stad.


Som synes, dominerar kvinnor bland demonstranterna på Tripolis gator i denna nya ”arabiska vår” som syftar till att köra ut ”rebellerna”. (Klicka på bilden för att förstora.)

Denna nya ”arabiska vår” i Libyen kommer helt säkert inte att bevakas med särskilt stor iver av mainstream-medierna. (Nu när invånarna i både Sirte och Bani Walid slagit tillbaka alla attacker och tvingat NTC:s ”rebellarmé att slicka sina sår i öknen utanför dessa obändiga städer, har mainstream-media återigen tappat intresset för det blodiga inbördeskriget i Libyen.) Frågan är hur den alltmer isolerade NATO-bombstödjande gruppen inom vänstern kommer att behandla dessa folkliga gatuprotester i Tripoli. För inte kan väl alla dessa demonstranter på Tripolis gator bara avfärdas som ”diktaturens rövslickare”?

Tillbaka till Klassperspektivs huvudsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: