Bani Walid – staden som vägrar ge sig

13 Sep

Bani Walid – staden som vägrar ge sig.

Notera att mainstream-medierna konsekvent kallar stadens försvarare för ”pro-Khadaffi-styrkor”, trots flera rapporter om att det huvudsakligen är stadens egna försvarare som bjuder motstånd för att inte utsättas för NTC-krigarnas härjningar. Man kan föreställa sig vilken reaktionen skulle ha blivit om någon journalist urskillningslöst hade kallat alla inom NTC-armén för ”NATO-anhängare”.

TeleSur rapporterar om intensifierade NATO-bombningar av städerna Bani Walid och Sirte.

Befolkningens motstånd och NATO:s upptrappade bombattacker börjar nu få det anti-imperialistiska motståndet att formera sig. Bilderna nedan är från vänsterns gatuprotester i Italien för några dagar sedan. (Klicka på bilderna för att förstora.)

(Det har kommit till vår kännedom att en annan blogg förebrått Klassperspektiv för rubriker på filmklipp som bäddats in på Klassperspektiv. I sökandet efter relevanta nyhetsklipp, är youtube en guldgruva. Då får man hålla till godo med de rubriker som enskilda youtubeanvändare satt på filmklipp som de fått från kanske nyhetsmedier etc. Ett exempel är rubriken ”NATO clownish Rebeles…” som uppenbarligen satts av youtubeanvändaren ”zaqura1001” på det intressanta nyhetsklipp som användaren lagt upp och som vi bäddat in från youtube ovan i detta inlägg, härifrån: http://www.youtube.com/watch?v=9S1UfLfsoGI . Den som är intresserad av det informativa värdet hos dylika filmklipp, kan förstås lätt bortse från subjektiva rubriksättningar av enskilda youtube-användare.)

Tillbaka till Klassperspektivs huvudsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: