NATO:s bomber ”städar upp” i libysk stad

10 Sep


NATO-allierade NTC-trupper

Det sägs att krigets första offer är sanningen. Det gäller inte minst NATO:s krig i Libyen. Sveriges Radio Ekot rapporterade i natt om NATO:s och dess allierades (”rebellerna”/NTC-trupperna) attack mot staden Bani Walid. Det beskrevs som att ”rebellerna bekämpade krypskyttar i stadens norra del”. Andra källor talade om gatustrider inne i Bani Walid, vilket vissa pressbilder ger belägg för.

Al Jazeeras live-sändning från öknen utanför Bani Walid för några minuter sedan talar ett annat språk: Reportern Anita McNaught berättade hur de NATO-allierade NTC-trupperna igår stormade Bani Walid, men att de möttes av kraftig eldgivning från stadens försvarare.

Detta bekräftas nu också av en NTC-talesman som berättar för nyhetsbyrån AP att NTC-trupperna tvingades att dra sig tillbaka efter att ha tillfogats svåra förluster i närstrider.

Enligt Al Jazeeras Anita McNaught beordrade NATO NTC-trupperna att dra sig tillbaka så att NATO skulle kunna ”städa upp”.

Reportern berättade att hon en stund senare hörde ljudet av stridsflygplan och dova explosioner.

En NTC-kommendant som citeras i Aftonbladet bekräftar att NATO-flyg ger flygunderstöd åt attacken mot staden, och ”svart rök strömmar ut från flera byggnader” i Bani Walid.

Bilder som den ovanstående av NATO:s bombanfall mot Bani Walid har legat ute länge i mindre, alternativa medier, men har hittills inte nått mainstream-media.

Nej, detta är inte längre en revolution – det är ett imperialistiskt anfallskrig med starka rasistiska övertoner. Revolutionen kvästes för länge sedan, mellan hammaren och städet – NATO/NTC och Khadaffi. En grundförutsättning för att de libyska massorna ska kunna ena sig mot alla dessa förtryckare, är att de splittrande och mordiska attackerna mot libyska städer upphör.

Tillbaka till bloggens huvudsida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: