Libyen: Bomber och raketer mot städer

9 Sep

Rapporterna från Libyen tyder på att NATO och dess allierade inlett massiva eldöverfall mot städerna Sirte och Bani Walid i syfte att kunna inta dessa.

Det rapporteras att färre än 100 Khadaffi-soldater finns i Bani Walid, och att det är huvudsakligen civila som tagit till vapen för att försvara staden mot NATO och de NATO-allierade truppernas attack. Denna stad anfalls från två håll.

Enligt Dagens Nyheter verkar de mänskliga förlusterna vara ganska omfattande.

Från Sirte, en stad med 100 000 invånare, rapporterar Telesur om några av effekterna för stadens civilbefolkning av NATO:s bombningar.

Liksom i Tripoli och på många andra ställen har civilbefolkningen i Bani Walid och Sirte anledning att frukta blodiga hämndaktioner, inklusive rasistiska lynchningar av ”svarta” människor, om de NATO-allierade styrkorna lyckas tränga in i dessa städer.

Tusentals människor har flytt till Egypten från terrorn i Benghazi. Några av dem berättar i klippet nedan att rädsla dominerar i Libyen.

Det vi bör fråga oss nu är var alla de röster är som tidigare krävde bombningar av militära installationer som hotade civilbefolkningen i Libyen. Återigen: Klassperspektiv är emot imperialistiska bombningar. Vi efterlyser internationella protester mot NATO:s imperialistiska krig i Libyen, mot bombardemangen av städer, och mot terrorn mot i synnerhet ”svarta” människor i Libyen.

Hur länge ska NATO och dess anhängare lyckas dölja sanningen? Bildbevis och andra belägg finns… Men, som nedanstående filmklipp frågar, varför rapporterar mainstream-media så oerhört lite om detta?

Tillbaka till bloggens huvudsida

Annonser

2 svar to “Libyen: Bomber och raketer mot städer”

 1. Palma 10 september, 2011 den 9:57 f m #

  Läs o begrunda:
  http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2011/08/28/dyrkopt-seger-i-tripoli/comment-page-1/#comment-8052

  Sorgesamt att de (K&Å) på så här kort tid (6månader) kan tappa nästan all sans och balans!

  //Palma

 2. klassperspektiv 10 september, 2011 den 10:32 f m #

  Palma, jag håller med helt och fullt. Nu gäller det att samla alla anti-imperialistiska krafter till protester mot NATO:s krigföring, i synnerhet bombanfallen, i Libyen. Om det inte sker, riskerar ”lärdomen” för imperialismen bli att de kanske kan komma undan med vad som helst i framtiden. Tragiskt att vissa som ska vara vänster hukar och på så vis utsår förvirring i våra led. Jag tycker att kommentarsdebatten i den länk du hänvisar till är ganska talande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: